ρολάκια κανταϊφιού με κασκαβάλ

Ρολάκια καταιφιού με κασκαβάλ Πίνδου μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και καραμελωμένα καρύδια

Ένας μοναδικός συνδυασμός γλυκού και αλμυρού, που ενώνει το κασκαβάλ με μαρμελάδα και τραγανάκ αρύδια
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 32 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 47 λεπτά
συνολικός χρόνος: 1 ώρα 19 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: μεσαία
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 800 γρ. τυρί κασκαβάλ Πίνδου σε φραντζόλα
  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • 500 γρ. κατεψυγμένα ολόκληρα φρούτα του δάσους
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • καραμελωμένα καρύδια
  • 100 γρ. καρύδια ψίχα
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
 

  • Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια με πάχος 1 εκατοστό και τυλίγουμε με το κανταΐφι σε σφιχτά ρολάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε όλες τις παρασκευές
  • Για τη μαρμελάδα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε μέχρι να λιώσε ιη ζάχαρη και να πήξει ελαφρώς η μαρμελάδα στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει
  • Για να καραμελώσουμε τα καρύδια λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και στη συνεχεία ρίχνουμε την καρυδόψιχα και αποσύρουμε από τη φωτιά, μόλις κρυώσουν τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια
  • Πριν το σερβίρισμα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει αρκετά και ρίχνουμε τα ρολάκια να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και να λιώσει το τυρί στο κέντρο. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα λάδια και σερβίρουμε σε πιάτο ρίχνοντας πάνω από κάθε ρολό 1 κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.
Λέξη - κλειδί κασκαβάλ Πίνδου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή