Σουβλάκια αρνιού oρεινό Ηπείρου με πλιγούρι λαχανικών
Πρωτότυπα σουβλάκια με πλούσια γεύση και συνοδεία θρεπτικού πληγουριού
Υλικά
- 800 γρ μπούτι αρνιού ορεινό Ηπείρου μπούτσικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια για τα σουβλάκια
- 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 300 γρ πλιγούρι για το πλιγούρι
- 300 ml βραστό νερό
- 2 τεμ ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1/2 τεμ αγγούρι χωρίς σπόρους κομμένο σε κυβάκια
- 1 τεμ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- για το πλιγούρι: σε ένα σκεύος τοποθετούμε το πλιγούρι με το βραστό νερό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει τα υγρά και να κρυώσει
- σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το πλιγούρι. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
- για τα σουβλάκια: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι, το κύμινο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε
- προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστούν
- περνάμε τα κομμάτια του αρνιού σε σουβλάκια, αλατοπιπερώνουμε και πετάμε την υπόλοιπη μαρινάδα
- Ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Σερβίρουμε με το πλιγούρι λαχανικών και φέτες λεμονιού
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus