σουβλάκια αρνιού με πλιγούρι λαχανικών

Σουβλάκια αρνιού oρεινό Ηπείρου με πλιγούρι λαχανικών

Πρωτότυπα σουβλάκια με πλούσια γεύση και συνοδεία θρεπτικού πληγουριού
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 29 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες 10 λεπτά
συνολικός χρόνος: 3 ώρες 39 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 800 γρ μπούτι αρνιού ορεινό Ηπείρου μπούτσικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια για τα σουβλάκια
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 300 γρ πλιγούρι για το πλιγούρι
  • 300 ml βραστό νερό
  • 2 τεμ ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 τεμ αγγούρι χωρίς σπόρους κομμένο σε κυβάκια
  • 1 τεμ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • για το πλιγούρι: σε ένα σκεύος τοποθετούμε το πλιγούρι με το βραστό νερό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει τα υγρά και να κρυώσει
  • σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το πλιγούρι. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
  • για τα σουβλάκια: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι, το κύμινο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε
  • προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστούν
  • περνάμε τα κομμάτια του αρνιού σε σουβλάκια, αλατοπιπερώνουμε και πετάμε την υπόλοιπη μαρινάδα
  • Ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Σερβίρουμε με το πλιγούρι λαχανικών και φέτες λεμονιού
Λέξη - κλειδί ορεινό Ηπείρου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή