για το πλιγούρι: σε ένα σκεύος τοποθετούμε το πλιγούρι με το βραστό νερό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει τα υγρά και να κρυώσει
σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το πλιγούρι. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
για τα σουβλάκια: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι, το κύμινο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε
προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστούν
περνάμε τα κομμάτια του αρνιού σε σουβλάκια, αλατοπιπερώνουμε και πετάμε την υπόλοιπη μαρινάδα
Ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά
Σερβίρουμε με το πλιγούρι λαχανικών και φέτες λεμονιού