Smash avocado με κασκαβάλ σαγανάκι αυγό τηγανητό και ντοματίνια

Smash avocado με κασκαβάλ σαγανάκι αυγό τηγανητό και ντοματίνια

Μοντέρνο brunch πιάτο που συνδυάζει παραδοσιακά ελληνικά υλικά με διεθνή αισθητική
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 28 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπτά
συνολικός χρόνος: 1 ώρα 23 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: μεσαία
μερίδες: 4 άτομα

Υλικά
  

  • 1 τεμ. ώριμο αβοκάντο
  • 1 τεμ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες κασκαβάλ των 100 γραμμαρίων
  • 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
  • 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 300 γραμμάρια ντοματίνια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 τεμ. μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι
  • 4 τεμ. αυγά ελευθέρας βοσκής
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
 

  • Κασκαβάλ: ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο. Βουτάμε μέσα σε κρύο νερό τις φέτες του τυριού και την περνάμε από το μείγμα με τo αλεύρι. Στη συνέχεια, την βουτάμε εκ νέου στο νερό και την περνάμε ξανά στο μίγμα των αλεύρων. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες γραβιέρας, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μεταφέρουμε το σαγανάκι σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Παράλληλα τηγανίζουμε τα αυγά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού στον φούρνο στους 180°C για 5-6 λεπτά.
  • Για να στήσουμε το πιάτο αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί με το smash avocado, προσθέτουμε από πάνω το σαγανάκι και στην κορυφή το αυγό.
  • Σαλάτα: κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και γαρνίρουμε το πιάτο.

Σημειώσεις

Πολτοποιούμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Λέξη - κλειδί κασκαβάλ Πίνδου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή