Ριζότο με καπνιστή πέστροφα και κουρκουμά
Κρεμώδες ριζότο με αρωματικό κουρκουμά και πλούσια γεύση από πέστροφα
Υλικά
- 200 γρ. καπνιστή πέστροφα
- 60 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 60 γρ. φινόκιο σε φέτες
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 γρ. κουρκουμά
- 80 ml lευκό κρασί
- 900 ml ζωμό λαχανικών
- 90 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. παρμεζάνα
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- ζεσταίνουμε τα 30 γραμμάρια από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- προσθέτουμε το ξηρό και το φρέσκο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το φοινόκιο και το σκόρδο σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά
- προσθέτουμε το ρύζι Arborio και ανακατεύουμε μέχρι οι κόκκοι του να γίνουν διάφανοι. Ρίχνουμε τον κουρκουμά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί
- προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (περίπου 18-20 λεπτά), προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο παγωμένο. Προσθέτουμε το αλάτι
- προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, την καπνιστή πέστροφα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus