ριζότο με καπνιστή πέστροφα και κουρκουμά

Ριζότο με καπνιστή πέστροφα και κουρκουμά

Κρεμώδες ριζότο με αρωματικό κουρκουμά και πλούσια γεύση από πέστροφα
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 13 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 47 λεπτά
συνολικός χρόνος: 1 ώρα
βαθμός δυσκολίας: μεσαία
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 60 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. φινόκιο σε φέτες
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. κουρκουμά
  • 80 ml lευκό κρασί
  • 900 ml ζωμό λαχανικών
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. παρμεζάνα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • ζεσταίνουμε τα 30 γραμμάρια από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • προσθέτουμε το ξηρό και το φρέσκο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το φοινόκιο και το σκόρδο σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά
  • προσθέτουμε το ρύζι Arborio και ανακατεύουμε μέχρι οι κόκκοι του να γίνουν διάφανοι. Ρίχνουμε τον κουρκουμά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί
  • προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (περίπου 18-20 λεπτά), προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο παγωμένο. Προσθέτουμε το αλάτι
  • προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, την καπνιστή πέστροφα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε
Λέξη - κλειδί πέστροφα
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή