ζεσταίνουμε τα 30 γραμμάρια από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
προσθέτουμε το ξηρό και το φρέσκο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το φοινόκιο και το σκόρδο σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά
προσθέτουμε το ρύζι Arborio και ανακατεύουμε μέχρι οι κόκκοι του να γίνουν διάφανοι. Ρίχνουμε τον κουρκουμά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί
προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (περίπου 18-20 λεπτά), προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο παγωμένο. Προσθέτουμε το αλάτι
προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, την καπνιστή πέστροφα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε