πίτα με καπνιστή πέστροφα

Πίτα με καπνιστή πέστροφα (χωρίς φύλλο ή με χειροποίητο)

Μια εναλλακτική πίτα με γήινα αρώματα και έντονη ψαρίσια γεύση
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 24 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
συνολικός χρόνος: 1 ώρα 9 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: μεσαία
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 2 τεμ καπνιστές πέστροφες καθαρισμένες από κόκκαλα και ψιλοκομμένες
  • 1 τεμ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 τεμ φρέσκα κρεμμυδάκια προαιρετικά
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη προαιρετικά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι & λίγο αλάτι (με προσοχή γιατί η πέστροφα και η φέτα είναι αλμυρές)
  • για το φύλλο αν φτιάξουμε χειροποίητο:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι

Εκτέλεση
 

  • Καθαρίζουμε την πέστροφα από κόκαλα και πέτσες και την ψιλοκόβουμε με το χέρι ή ένα πιρούνι
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πέστροφα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, την φέτα (αν χρησιμοποιούμε) και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα
  • Αν φτιάξουμε χειροποίητο φύλλο, ζυμώνουμε τα υλικά, χωρίζουμε σε δύο μπάλες και ανοίγουμε 2 φύλλα
  • Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο (να προεξέχει λίγο), ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσει καλά
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει
Λέξη - κλειδί πέστροφα
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή