Καθαρίζουμε την πέστροφα από κόκαλα και πέτσες και την ψιλοκόβουμε με το χέρι ή ένα πιρούνι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πέστροφα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, την φέτα (αν χρησιμοποιούμε) και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα
Αν φτιάξουμε χειροποίητο φύλλο, ζυμώνουμε τα υλικά, χωρίζουμε σε δύο μπάλες και ανοίγουμε 2 φύλλα
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο (να προεξέχει λίγο), ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσει καλά
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει