Παραδοσιακή αρνίσια σούπα με ορεινό Ηπείρου
Ζεστή, παραδοσιακή σούπα με πλούσιο ζωμό και κομμάτια αρνιού (γιουβαλάς Ηπείρου)
Υλικά
- 1/2 κιλό αρνί με κόκαλο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι (ή τραχανά)
- 2 τεμ. καρότα
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2 αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το αρνί σε κατσαρόλα για 1,5 - 2 ώρες. Ξαφρίζουμε καλά
- Προσθέτουμε καρότα και σέλινο ψιλοκομμένα
- Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά
- Χτυπάμε τα αυγά με λεμόνι και ενώνουμε με λίγο ζωμό για να μην κόψει. Τα ρίχουμε πίσω στη σούπα
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus