παραδοσιακή αρνίσια σούπα

Παραδοσιακή αρνίσια σούπα με ορεινό Ηπείρου

Ζεστή, παραδοσιακή σούπα με πλούσιο ζωμό και κομμάτια αρνιού (γιουβαλάς Ηπείρου)
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 4 ώρες 5 λεπτά
συνολικός χρόνος: 4 ώρες 30 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: μεσαία
μερίδες: 2

Υλικά
  

  • 1/2 κιλό αρνί με κόκαλο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι (ή τραχανά)
  • 2 τεμ. καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Βράζουμε το αρνί σε κατσαρόλα για 1,5 - 2 ώρες. Ξαφρίζουμε καλά
  • Προσθέτουμε καρότα και σέλινο ψιλοκομμένα
  • Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά
  • Χτυπάμε τα αυγά με λεμόνι και ενώνουμε με λίγο ζωμό για να μην κόψει. Τα ρίχουμε πίσω στη σούπα
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί
Λέξη - κλειδί ορεινό Ηπείρου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή