Ορεινό Ηπείρου στη γάστρα με πατάτες Χρυσοβίτσας και δεντρολίβανο
Υλικά
- 1,5 κιλό αρνί ορεινό Ηπείρου σε μερίδες
- 1,2 κιλά πατάτες Χρυσοβίτσας κομμένες κυδωνάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 τεμ. λεμόνια (χυμός)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το αρνί με το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο λιωμένο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι για 1 ώρα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C
- Τοποθετούμε το αρνί και τις πατάτες στη γάστρα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τη μαρινάδα
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 3-3,5 ώρες. Ξεσκεπάζουμε για τα τελευταία 30 λεπτά για ρόδισμα
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus