ορεινό Ηπείρου στη γάστρα με πατάτες Χρυσοβίτσας

Ορεινό Ηπείρου στη γάστρα με πατάτες Χρυσοβίτσας και δεντρολίβανο

Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 32 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 4 ώρες
συνολικός χρόνος: 4 ώρες 32 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 1,5 κιλό αρνί ορεινό Ηπείρου σε μερίδες
  • 1,2 κιλά πατάτες Χρυσοβίτσας κομμένες κυδωνάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τεμ. λεμόνια (χυμός)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Μαρινάρουμε το αρνί με το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο λιωμένο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι για 1 ώρα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C
  • Τοποθετούμε το αρνί και τις πατάτες στη γάστρα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τη μαρινάδα
  • Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 3-3,5 ώρες. Ξεσκεπάζουμε για τα τελευταία 30 λεπτά για ρόδισμα
Λέξη - κλειδί ορεινό Ηπείρου, πατάτα Χρυσοβίτσας
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή