Επιστροφή
Σύνδεσμος μέσω e-mail
Εκτύπωση
Εικόνα συνταγής
Ορεινό Ηπείρου στη γάστρα με πατάτες Χρυσοβίτσας και δεντρολίβανο
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
Εκτύπωση συνταγής
Αποστολή μέσω e-mail
Κοινοποίηση στο Facebook
χρόνος προετοιμασίας:
32
λεπτά
λεπτά
χρόνος μαγειρέματος:
4
ώρες
ώρες
συνολικός χρόνος:
4
ώρες
ώρες
32
λεπτά
λεπτά
βαθμός δυσκολίας:
δύσκολη
μερίδες:
4
Υλικά
1x
2x
3x
▢
1,5
κιλό
αρνί ορεινό Ηπείρου σε μερίδες
▢
1,2
κιλά
πατάτες Χρυσοβίτσας κομμένες κυδωνάτες
▢
4
σκελίδες
σκόρδο
▢
2
τεμ.
λεμόνια (χυμός)
▢
1/2
φλιτζάνι
ελαιόλαδο
▢
2-3
κλαδάκια
φρέσκο δεντρολίβανο
▢
1
κ.σ.
μουστάρδα
▢
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το αρνί με το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο λιωμένο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι για 1 ώρα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C
Τοποθετούμε το αρνί και τις πατάτες στη γάστρα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τη μαρινάδα
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 3-3,5 ώρες. Ξεσκεπάζουμε για τα τελευταία 30 λεπτά για ρόδισμα
Λέξη - κλειδί
ορεινό Ηπείρου, πατάτα Χρυσοβίτσας
Δοκιμάσατε τη συνταγή;
αναφορά
@gastronomyepirusgr
ή ετικέτα
#gastronomyepirus