Ωμοπλάτη αρνιού ψητή με πατάτες

Ωμοπλάτη αρνιού ορεινό Ηπείρου ψητή με πατάτες baby

Ζουμερή ωμοπλάτη αργοψημένη με μυρωδάτες baby πατάτες
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 27 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες 25 λεπτά
συνολικός χρόνος: 2 ώρες 52 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 1 τεμ. ωμοπλάτη αρνιού χωρίς κόκαλα, δεμένο με σπάγκο
  • 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. εξαιρετικόπαρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στο μισό αν είναι μεγάλες

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαρινάρουμε καλά όλο την ωμοπλάτη και αλατιπιπερώνουμε
  • Σε ένα ταψί 13" x 9" ρίχνουμε τις πατάτες με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες
  • Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες
  • Αφήνουμε το κρέας 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί, βγάζουμε τον σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε
Λέξη - κλειδί ορεινό Ηπείρου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή