Ωμοπλάτη αρνιού ορεινό Ηπείρου ψητή με πατάτες baby
Ζουμερή ωμοπλάτη αργοψημένη με μυρωδάτες baby πατάτες
Υλικά
- 1 τεμ. ωμοπλάτη αρνιού χωρίς κόκαλα, δεμένο με σπάγκο
- 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. θυμάρι
- 4 κ.σ. εξαιρετικόπαρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στο μισό αν είναι μεγάλες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μαρινάρουμε καλά όλο την ωμοπλάτη και αλατιπιπερώνουμε
- Σε ένα ταψί 13" x 9" ρίχνουμε τις πατάτες με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
- Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες
- Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες
- Αφήνουμε το κρέας 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί, βγάζουμε τον σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus