Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαρινάρουμε καλά όλο την ωμοπλάτη και αλατιπιπερώνουμε
Σε ένα ταψί 13" x 9" ρίχνουμε τις πατάτες με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες
Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες
Αφήνουμε το κρέας 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί, βγάζουμε τον σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε