Κότσι ορεινού Ηπείρου γάστρας με χόρτα
Υλικά
- 1,2 κιλό αρνί (σπάλα ή στήθος)
- 1 κιλό άγρια χόρτα (σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες)
- 1 τεμ. μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 τεμ. αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το αρνί σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα
- Προσθέτουμε τα χόρτα χοντροκομμένα και μαγειρεύουμε άλλα 20-30 λεπτά
- Χτυπάμε τα αυγά με χυμό λεμονιού και δένουμε τη σάλτσα (κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν το προσθέσουμε)
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus