Κότσι ορεινού Ηπείρου γάστρας με χόρτα

Κότσι ορεινού Ηπείρου γάστρας με χόρτα

Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
συνολικός χρόνος: 1 ώρα 5 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
μερίδες: 3

Υλικά
  

  • 1,2 κιλό αρνί (σπάλα ή στήθος)
  • 1 κιλό άγρια χόρτα (σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες)
  • 1 τεμ. μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Σοτάρουμε το αρνί σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε
  • Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα
  • Προσθέτουμε τα χόρτα χοντροκομμένα και μαγειρεύουμε άλλα 20-30 λεπτά
  • Χτυπάμε τα αυγά με χυμό λεμονιού και δένουμε τη σάλτσα (κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν το προσθέσουμε)
Λέξη - κλειδί ορεινό Ηπείρου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή