κλέφτικο Ηπείρου τυλιγμένο σε λαδόκολλα

Κλέφτικο Ηπείρου τυλιγμένο σε λαδόκολλα

Αργοψημένο κρέας με μυρωδικά, ψημένο παραδοσιακά μέσα σε λαδόκολλα
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 26 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 4 ώρες 20 λεπτά
συνολικός χρόνος: 4 ώρες 46 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 1,5 κιλό αρνί σε κύβους
  • 200 γρ. κασέρι Πίνδου ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 τεμ. ντομάτα σε φέτες
  • 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λαδόκολλα + αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Κόβουμε τα υλικά σε κομμάτια και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα
  • Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το τυρί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο
  • Τυλίγουμε σε πακέτο και κατόπιν σε αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε 2 - 2,5 ώρες σε φούρνο. Ανοίγουμε τα τελευταία 15 λεπτά για χρώμα
Λέξη - κλειδί ορεινό Ηπείρου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή