Κλέφτικο Ηπείρου τυλιγμένο σε λαδόκολλα
Αργοψημένο κρέας με μυρωδικά, ψημένο παραδοσιακά μέσα σε λαδόκολλα
Υλικά
- 1,5 κιλό αρνί σε κύβους
- 200 γρ. κασέρι Πίνδου ή κεφαλογραβιέρα
- 1 τεμ. ντομάτα σε φέτες
- 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λαδόκολλα + αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Κόβουμε τα υλικά σε κομμάτια και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το τυρί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο
- Τυλίγουμε σε πακέτο και κατόπιν σε αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε 2 - 2,5 ώρες σε φούρνο. Ανοίγουμε τα τελευταία 15 λεπτά για χρώμα
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus