Φριτάτα με κασκαβάλ και μανιτάρια

Φριτάτα με κασκαβάλ και μανιτάρια

Αφράτη φριτάτα με γήινη γεύση μανιταριών και έντονη νοστιμιά από το κασκαβάλ
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: εύκολη
μερίδες: 3

Υλικά
  

  • 200 γρ μανιτάρια (λευκά ή μανιτάρια πλευρώτους), κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ κασκαβάλ, τριμμένο (ή σε λεπτές φετούλες)
  • 1 τεμ. μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά για έξτρα γεύση)
  • 2 κ.σ. φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά γιαπιο αφράτο αποτέλεσμα)
  • φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στον αέρα
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει και στον φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και (αν θέλουμε) το βούτυρο
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν (περίπου 5-7 λεπτά)
  • Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα / κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2/3 του κασκαβάλ
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι πάνω από τα μανιτάρια και ανακινούμε ελαφρά να πάει παντού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθεί λίγο η βάση
  • Πασπαλίζουμε από πάνω τον υπόλοιπο κασκαβάλ και βάζουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει
  • Αφήνουμεε να σταθεί 2-3 λεπτά, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό, και σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή
Λέξη - κλειδί κασκαβάλ Πίνδου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή