Κεφτεδάκια αρνιού ορεινό Ηπείρου με σάλτσα κάρυ και ζυμαρικά
Εναλλακτικά κεφτεδάκια με εξωτική νότα κάρυ και συνοδεία ζυμαρικών
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες ή παπαρδέλες
- 500 γρ. κιμάς αρνιού
- 1 τεμ. μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο
- 1/2 φλ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε κόκκινο κρασί
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για την σάλτσα κάρυ
- 1 τεμ. μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 τεμ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. πάστα κάρυ στα μεγάλα σούπερ μάρκετ
- 2 κεσαδάκια γιαούρτι
- 1 φλ. ζωμός κότας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κεφτεδάκια: σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε το μίγμα σε 20 κεφτεδάκια, το περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά την σάλτσα (σαν να κάνουμε αυγολέμονο) ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μόλις πιάσει θερμοκρασία το μίγμα το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και δίνουμε μια ελαφριά βράση προσέχοντας να μην μας κόψει η σάλτσα.
- Τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus