Καλαρρύτικο αρνί φρικασέ με άγρια σπαράγγια
Γευστικό φρικασέ με άγρια χόρτα, ένα αυθεντικό πιάτο της άνοιξης
Υλικά
- 1 κιλό αρνί καλαρρύτικο χωρίς κόκκαλο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι πλυμένο και κομμένο
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό σπαράγγια άγρια καθαρισμένα
- 1 τεμ. ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- λίγοι σπόροι κόλιανδρου τριμμένους
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι / πιπέρι
- 3 τεμ αυγά
- 2 τεμ λεμόνια μεγάλα
- Φρεσκο τριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές
- Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας και πετάμε ό,τι λίπος υπάρχει στην κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα 2 κρεμμύδια με τον κόλιανδρο και τα φύλλα δάφνης μέχρι να πάρει το κρεμμύδι ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας
- Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το κρασί και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε όλα το κομματάκια που έχουν μείνει από το τσιγάρισμα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα του κρασιού και ξαναβάζουμε το κρέας μας μέσα
- Ρίχνουμε νερό (ή αν υπάρχει ζωμός κρέατος) μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας, τον άνηθο και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να κόβετε εύκολα με ένα πιρούνι, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό. Σε αυτό το σημείο θα βάλουμε και τα σπαράγγια και θα αφήσουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 10-15 λεπτά
- Ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τους κρόκους των αυγών, παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό, χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το χυμό από τα λεμόνια και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα
- Όταν ζεσταθεί το μείγμα μας περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και κουνάμε μέχρι να πάει παντού
- Σερβίρουμε και τρίβουμε πιπέρι σε κάθε πιάτο
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus