Αρνίσια παστιτσάδα με ορεινό Ηπείρου
Πλούσια και πικάντικη παστιτσάδα με τρυφερό αρνί και μυρωδικά
Υλικά
- 1,5 κιλό αρνί σε κύβους
- 2 τεμ. μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 400 γρ. τριμμένη ντομάτα ή πελτέ
- 1 τεμ. ξύλο κανέλας
- 2-3 τεμ. κόκκους μπαχάρι
- 500 γρ. χοντρά μακαρόνια
- τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή κασκαβάλ Πίνδου)
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το αρνί με το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ντομάτα, κανέλα και μπαχάρι
- Σιγομαγειρεύουμε για 1,5 ώρα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Βράζουμε τα μακαρόνια, στραγγίζουμε και σερβίρουμε με το αρνί και μπόλικο τυρί
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus