αρνίσια παστιτσάδα με ορεινό ηπείρου

Αρνίσια παστιτσάδα με ορεινό Ηπείρου

Πλούσια και πικάντικη παστιτσάδα με τρυφερό αρνί και μυρωδικά
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις
χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
συνολικός χρόνος: 2 ώρες 25 λεπτά
βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
μερίδες: 4

Υλικά
  

  • 1,5 κιλό αρνί σε κύβους
  • 2 τεμ. μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα ή πελτέ
  • 1 τεμ. ξύλο κανέλας
  • 2-3 τεμ. κόκκους μπαχάρι
  • 500 γρ. χοντρά μακαρόνια
  • τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή κασκαβάλ Πίνδου)

Εκτέλεση
 

  • Σοτάρουμε το αρνί με το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ντομάτα, κανέλα και μπαχάρι
  • Σιγομαγειρεύουμε για 1,5 ώρα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, στραγγίζουμε και σερβίρουμε με το αρνί και μπόλικο τυρί
Λέξη - κλειδί ορεινό Ηπείρου
Δοκιμάσατε τη συνταγή;αναφορά @gastronomyepirusgr ή ετικέτα #gastronomyepirus
Κύλιση στην κορυφή